Június 10-én ismét énekhanggal telik meg a budapesti Palotanegyed! A Kórusok Éjszakáját immár 5. alkalommal szervezi meg a Csíkszerda kórus, és mára az ország egyik legizgalmasabb kórusfesztiváljává nőtte ki magát. Az 5. Szólam 20. epizódjában a fesztivál kulisszái mögé pillantunk be: beszélgetőtársam, Nagy Ida a szervezés titkaiba avat be minket, és arról is szó esik, hogyan szervezi meg magát a Kórusok Éjszakája mellett még számtalan érdekes projektet futtató Csíkszerda, a maga több száz tagjával.

Az idei KÉJ-en közel félszáz együttes lép majd fel: lesz Éneklő Utca, tartanak flashmobokat, a program gerincét pedig a Palotanegyed érdekes, néha eldugott helyszínein zajló koncertek adják a régizenétől a folkon át egészen a kortárs és könnyűzenei művekig.  600 énekes lép majd fel több mint 70 eseményen. Végül mindenki összegyűlik egy közös éneklés erejéig. Részletes program itt!

kej-csopkep3

A Csíkszerda akcióban…

Ami a podcastból biztosan kiderül:

  • Miben különbözik a KÉJ egy megszokott koncerttől, kórusfesztiváltól, kórustalálkozótól?
  • Hogyan lehet egy ekkora rendezvényt megszervezni úgy, hogy ne rokkanjon bele a kórus se emberileg, se anyagilag?
  • Milyen forrásokból gazdálkodhat egy kórus és egy fesztivál?
  • Hogyan térül meg a kórustársakba, külső segítőkbe vetett bizalom, avagy történik-e katasztrófa, ha legfőbb szervező elengedi a gyeplőt, és delegálja a feladatokat?

Az idei záródal videója. A kottát a közös énekléshez innen tölthetitek le! Lehet készülni 🙂

Az epizódban elhangzó zenei részletek elhangzásuk sorrendjében:

A borítókép forrása: Fb.com/KorusokEjszakaja