Tizenhat ország hatvan kórusa, köztük harminc hazai énekkar vesz részt a csütörtökön kezdődő 15. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztiválon. A megméretésen csaknem kétezer énekes lép színpadra. Az énekkarok értékelését hazai és nemzetközi tagokból álló szakmai zsűri végzi a verseny tiszteletbeli elnöke Kodály Zoltánné Péczely Sarolta.

Az idei évben a Musica Sacra kategóriával gazdagodott a rendezvény. Ezen kívül a fellépő kórusok minősítő hangversenyre és egy nemzetközi szaktekintély vezette próbára is jelentkezhettek. A kategóriaversenyeknek a Budapest Music Center és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem ad otthont. A versenyen kívül a kórusok barátságkoncerteken is fellépnek a fővárosi MOM Kulturális Központ koncerttermében és a budai Kékgolyó utcai evangélikus templomban.

A fesztivál nyitó hangversenyét csütörtök este rendezik meg a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, Mendelssohn második szimfóniája csendül fel mások mellett Miksch Adrienn, Megyesi Schwartz Lúcia és Varga Donát énekes előadásában, Hollerung Gábor vezényletével.

A Nagydíjas verseny és az ünnepélyes díjkiosztó gála április 1-jén lesz a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

via Interkultur.hu