A podcast egy olyan online rádiócsatorna, ahol a műsorok maguktól megtalálnak Téged. Elég feliratkoznod, és az új részek azonnal érkeznek a gépedre, mobiltelefonodra, amint elkészülnek. Te pedig ott és akkor hallgathatod meg őket, ahol és amikor csak szeretnéd! Csak ne próba vagy fellépés közben hallgasd, lécci! 😉

Mit kell tenned, hogy rendszeresen hallhasd az 5. Szólam podcast epizódjait?

Először is tölts le egy podcast alkalmazást! Ezek a programok tulajdonképpen okos zenelejátszók, amelyek helyetted folyamatosan megkérdezik a podcast csatornákat, van-e már új rész. Amikor van, akkor pedig vezetékes, mobil interneten vagy WiFi-n letöltik a számítógépedre, telefonodra, tabletedre. Neked csak a Lejátszás gombot kell megnyomnod!

Én ezeket a podcast alkalmazásokat ajánlom:

iOS: Podcasts

Android: AntennaPod

(jön még…)

Ha elkészültél a telepítéssel, nincs más dolgod, mint hogy feliratkozol az 5. Szólam podcast epizódjaira:

  • iOS: A Podcasts keresőjébe egyszerűen írd be: 5. szólam, a keresési találatok közt megtalálsz minket.
  • Android: Az AntennaPod menüjében választ az “Add Podcast” menüpontot, majd a felugró ablakban koppints a “Search iTunes” gombra. A keresőbe írd be: 5. szólam, a találatok közt megtalálsz minket.
  • Ha más programot használsz, keresd a “Csatorna hozzáadása” (Add Feed) menüpontot, és másod be az alábbi címet:

http://feeds.feedburner.com/5szolam

Kész is! Amint a feliratkozás (Subscribe) gombra kattintasz, a program elkezdi figyelni az 5. Szólam podcast-csatornáját, és amint új epizód jelenik meg (kéthetente), már tölti is le Neked.