A podcast következő epizódjában Zemlényi Katicával, a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus vezetőjével beszélgetek. Szó esik a kórus mindennapjairól, sikereikről és az előttük álló kihívásokról is.

Zemlényi Katica

A Vox Mirabilis Kamarakórus Székesfehérvár patinás zenei együttese, 1957 óta működik. 2009-ben – már Katica vezetésével – átalakult az énekkar. „Mindenkiben megszületett a változás igénye” – mondja. A kórus évente több mint félszáz fellépést tart, önálló hangversenybérletük és saját kórusfesztiváljuk van! Tavaly pedig a lengyel Chórtownia Alapítvány az ő felvételüket választotta a The Sound of Europe II. című kórusalbumra, ahol örmény, bolgár, georgiai, moldvai, lengyel és ukrán énekkarok társaságában énekelnek.

A kórus „kistestvére”: a Vox Angelorum Gyermekkórus Katica vezetésével 2013-ban alakult meg: az utánpótlás tehát már javában bontogatja szárnyait Székesfehérváron.

Az epizódban elhangzó zenei részletek elhangzásuk sorrendjében:

 • Deák-Bárdos György: Éli, éli! (részlet)
  Vox Mirabilis Kamarakórus, vezényel: Zemlényi Katica.
  A Vox Mirabilis Kamarakórus felvétele, 2016.
 • Elindultam szép hazámból… / Repülj, madár, repülj… / De szeretnék hajnalcsillag lenni… / Nem vagyok én senkinek sem adósa… – magyar népdalok. (részlet)
  Vox Mirabilis Kamarakórus, vezényel: Zemlényi Katica.
  The Sound of Europe II. Chórtównia Alapítvány, Lengyelország, 2015.
 • Csesznokov, Pável Grigorjevics: Pod tvoju miloszty… (részlet)
  Vox Mirabilis Kamarakórus, vezényel: Zemlényi Katica.
  A Vox Mirabilis Kamarakórus felvétele, 2015.

A Vox Mirabilis Kamarakórus