…ezt pedig meg kell mutatni az embereknek – vallják a Kayamar Vorti Virgo (KVV) Kamarakórus tagjai. Ennek érdekében pedig az érdeklődő a nyilvános koncertek mellett Facebook-on, Youtube-on, sőt: még Instagramon is találkozhat velük. Az 5. Szólam podcast új epizódjában Magyaróvári Viktor a. Kayamar, a kórus alapító-karnagya és Schwertner Nikolett beszélnek a fiatal együttes múltjáról, jelenéről és az előttük álló kihívásokról. 

A KVVKamarakórus 2009-ben, egy zeneakadémiai gyakorlat kedvéért alakult. A projektkórusból azóta állandó énekkar lett, amely az alapító, Kayamar különleges zenei világát fejezi ki, tükrözi vissza előadásaival.

Visszatérő fellépői a nyári Kórusok Éjszakájának és a téli Diótörő fesztiválnak, idén ősszel pedig a kórus nyerte a Vox Mirabilis Vándordíjat a VI. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztiválon.

A Díj és a Kórus. Forrás: szfvar.katolikus.hu

Az utóbbi években a művészeti mellett szervezési téren is sokat fejlődtek: ma már mindenkinek megvan a maga feladata, szerepe a háttérmunkában, a szólamanyagok és próbafelvételek készítésétől a koncertek promotálásán át a szerződések és mindenféle jogi kérdések intézéséig.

A szerkesztő kedvence: kóruszenei mashup Pachelbel d-dúr kánonjára,
Kayamar hangszerelésében.

 

Az epizódban elhangzó zenei részletek elhangzásuk sorrendjében:

  • Kayamar (Magyaróvári Viktor): Shadows Song
    KVVKamarakórus. Vezényel a szerző. 2016.
  • Kayamar(Magyaróvári Viktor): Tekitamie
    KVVKamarakórus. Vezényel a szerző. 2015.
  • Thiele, Robert – Weiss, George David – Kayamar (hangszerelés): What a Wonderful World
    KVVKamarakórus. Vezényel Magyaróvári Viktor. 2016.

A borítókép forrása: fb.com/KVVKamarakorus/