Joggal érhet minket az a vád, hogy podcastunkban szinte kivétel nélkül feltörekvő, fiatal együtteseket mutatunk be, és elhanyagoljuk a nagy múltú együttesek szerepeltetését. Nekik persze könnyű az érvényesülés, mondhatnátok, ezért most megmutatjuk, hogy nem a kor a lényeg. Egyáltalán nem!

Az 1961-ben alakult Tavasz Nőikar idén ünnepelte fennállása 55. évfordulóját. És amíg más amatőr kórusok ebben a korban – nagy-nagy tisztelet a kivételeknek – már alig-alig működnek, a budapesti kórus tagjai nemrég döntöttek a megújulás mellett. Az új koncepció szerint koncertjeiket a plakátok megtartásával, de főleg a Facebook-on reklámozzák, Youtube-klipeket készítettek, jubileumi koncertjüket pedig élőben közvetítették az interneten.

A kórus múltjáról, jelenéről és a jövő terveiről Tóth András karnagy  és Bozsóki Gabi, a kórus tagja – az újratervezés motorja – mesélt nekünk. Kiderül, hogyan gondoskodnak a tagok (után)pótlásáról, milyen buktatókkal
szembesültek a klipforgatások során, és mit ajánlanak a  régóta működő együttesek számára, hogy frissen tartsák magukat.

Az epizódban elhangzó zenei részletek elhangzásuk sorrendjében:

 • Karai József – Benei Zsuzsa: Éjszaka
  Tavasz Kamarakórus. Művészeti vezető: Cseszka Edit.
  Részlet az 1977-es Ki Mit Tud?! Negyedik elődöntőjéből. Az MTV felvétele.
 • Karai József – Rossa Ernő: Tavaszi dal
  Tavasz Nőikar, vezényel: Tóth András. 2016. Forrás: Youtube.
 • Orbán György: Fülemüle
  Tavasz Nőikar, vezényel: Tóth András. 2016. Forrás: Youtube.

A borítókép forrása: Facebook/Tavasz Nőikar.