Bár az adóegyszázalékos roham idei első menete tegnap lezárult – gratula mindenkinek a kampányokhoz – a következő, májusi határidő előtt van idő arra, hogy rendezzétek soraitokat, és kiosszátok a következő akció feladatait. Szánjatok pár percet a próbából arra, hogy megbeszélitek egymással, miért fontos ez, és személy szerint ki mit tud tenni az ügy érdekében. Segítségképpen összeállítottuk Nektek ezt a kis listát, hogy segítse a munkátokat:

MIT TEHETSZ TE, MINT KÓRUSTAG AZÉRT, HOGY A KÓRUSOM MINÉL TÖBB 1%-OS TÁMOGATÁST KAPJON?

 1. Ajánld fel Te is az 1%-od az adóbevallásnál.
 2. Kérd a családtagjaid, barátaid, munkatársaid segítségét, javasold nekik, hogy a kórusod alapítványának, egyesületének ajánlják fel az 1%-ukat.
 3. Hordj magadnál az alapítványotok/egyesületetek adószámával kitöltött rendelkező nyilatkozatot – így rögtön tudsz adni, ha valaki érdeklődik. Így sokkal egyszerűbb, mint az adószámot egymásnak küldözgetni.
  Jut eszembe:

  Azt tudtad, hogy az addjukössze.hu portálról bárki letöltheti a kórusod adószámára kitöltött rendelkezői nyilatkozatot? Keresd meg a Tiéd most!

 4. Adj ötleteket facebookos posztokra, kreatív anyagokra, amikkel a kórus népszerűsítheti a felhívását.
 5. Ha tudsz, készíts kreatív anyagokat a honlapra, facebookra, hírlevélbe.
 6. Ha fent vagy facebook-on, oszd meg a kórusod 1% kérő posztjait. Egy-két személyes szó sokat segít.
 7. Küldd tovább ismerőseidnek, barátaidnak a kórusod támogatás kérő e-mailjét (melyben csatolmányként, vagy letöltési linkként benne van egy az alapítványotok/egyesületetek adószámával kitöltött, nyomtatható rendelkező nyilatkozat). Egy személyes ajánló sokat dob a formalevélen!
 8. Ha ismersz nagyobb adózókat, adj ajánlást, kontaktot hozzájuk a kórusod vezetőinek, akik így könnyebben felkereshetik őket.

Kórustitkárok, kórusvezetők! Mozgósítsátok kórustagjaitokat is, kérjétek,
hogy segítsenek ők is az 1%-ok begyűjtésében! Sok sikert kívánunk!

Kapcsolódó bejegyzések