Mindennapi kórusélet Magyarországon
– avagy hogyan működhet egy amatőr kórus  a lehető legprofibban?

Bognár László vagyok, szabadúszó újságíró és kórusénekes. Amatőr vegyes karunk lelkes építése, fejlesztése során az elmúlt években számos kihívással találkoztam úgy menedzselési, mint jogi, forrásteremtési, vagy akár a koncertmarketing területén. Menet közben rendszeresen találkoztam azzal a kiábrándító információhiánnyal, ami ma Magyarországon ezt a területet jellemzi…

Szeretném, ha a jövőben egyre kevesebb lelkes, tenni, fejlődni akaró kórustag (kórusmenedzser) szembesülne a „mindent elölről kezdés”, a „mindent elölről végigküzdés” érzésével.

Ezért úgy döntöttem, hogy a magyarországi kórusok körében felhalmozott, de összegyűjtve és rendszerezve nem elérhető – döntően a mai kor elvárásainak megfelelő, mindennapi működéssel, szervezőmunkával kapcsolatos – tudás feldolgozásával; könnyen fogyasztható, azonnal a gyakorlatban használható információvá alakításával fogom segíteni az amatőr kórusok fejlődését, a bel- és külföldi partnerségek épülését az együttesek között.

A fentiek mellett szeretném hasznos, kipróbált külföldi módszerek bemutatásával is szélesíteni a magam és az érdeklődő közönség látókörét.

A fenti célok eléréséhez – mint lelkes rádiós – a PODCAST műfaját választottam, nem mellesleg az internetes „blog-hallgatás” népszerűsítésének szándékával is.

Last 30 Posts

Archives by Categories

Archives by Tags

Contributors

Archives by Year

Archives by Month

Archives by Day